Contact

Nieuws

Zuivelrace geeft boost aan cijfers FrieslandCampina FrieslandCampina heeft het resultaat in de eerste helft van dit jaar behoorlijk zien verbeteren. De fors gestegen zuivelprijzen gaven de omzet een boost. Ook de winstgevendheid van het zuivelconcern is toegenomen. Dit is mede te danken aan afzetverbetering in China. Door de onzekerheid in de markt ziet de zuivelcoöperatie geen ruimte voor een interim-nabetaling aan de leden-melkveehouders. 
Zuivelprijzen op Global Dairy Trade koelen hard af Op deze snikhete dag is er toch nog iets dat afkoelt. En dat zijn de zuivelprijzen op de Global Dairy Trade (GDT). Vooral magere melkpoeder krijgt dit keer een opdoffer. De uitslag zal geen goed doen aan het sentiment op de Europese zuivelmarkt, die toch al zwak is de laatste weken.
Vijf conclusies over de melkprijsrally De eerste helft van 2022 ligt achter ons. Daarmee valt de balans op te maken welke verwerker in die periode de beste melkprijs uitkeerde. De belangrijkste conclusie is dat de melkprijzen in de afgelopen maanden bij alle verwerkers extreem grote stappen hebben gezet. In dit artikel staat een aantal conclusies op een rij.
Fonterra heeft primeur met elektrische RMO De elektrische auto is al een tijdje gemeengoed, maar de opkomst van elektrische vrachtwagens staat nog in de kinderschoenen. Zuivelcoöperatie Fonterra ziet er toekomst in en heeft met de eerste elektrische RMO een primeur te pakken.
Dit ziet er echt niet goed uit: krimp lijkt onvermijdelijk De Europese Commissie is somberder over Nederlandse inflatie. Economen zijn somberder over de Duitse economie. De kans op recessie in de Verenigde Staten neemt sterk toe, terwijl China krimpt en het Russisch handelsoverschot sterk stijgt.